Schaakprijzen, 27 diploma’s en een jubilaris bij De Vrijpionnen

Op zaterdag 01 juli 2023 organiseerde jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen haar jaarlijkse clubkampioenschappen in de Spelewey, als afsluiting van het seizoen. Vijfentwintig jeugdleden speelden mee, verdeeld over drie leeftijdscategorien. Ook was er een speciale competitie voor (groot)ouders, deze was ook goed bezet. Na een spannende finale ronde werden de wisselbekers voor de clubkampioennen uitgereikt aan: Karel Tan uit Voorhout (t/m 10 jaar), Jurre de Mooij uit Rijnsburg (t/m 16 jaar), Ywein Veldhuyzen uit Oegstgeest (17 jaar en ouder). Edouard Sanosian won het kampioenschap bij de (groot)ouders. Er waren ook bekers voor de kinderen die afgelopen seizoen hoog geeindigd waren in de interne competitie tijdens de clubavonden.

Tevens werden aan het einde van de middag maar liefst 27  schaakdiploma’s uitgereikt aan de Vrijpionnen die het examen in juni hadden gehaald, te weten: Stap 1 – Pepijn Zohlandt, Florentijn Fahner, Lennard Horst, Boris Lommerse, Leonardo Castori, Tim Noort, Siraj Baqqali, Thomas Tan, Karel Tan, Daan Reitsema, Thijs Floor, Harley Demont, Tobias van Gent, Tygo Kupper; Stap 2 – Max van Dorsser, Mithat Gulen, Thijs Beckmann, Job Reitsema, Nora de Koning, Wolfgang van der Niet, Mark Sanosian, Lucas Vermeer; Stap 3 – Eline Rovers, Thomas de Koning, Mark Zukovskis, Darian Mauritz; Stap 5 – Ywein Veldhuyzen.

Tot slot was er een speciaal dankwoord met cadeau’s voor Wim Haasnoot, want hij is al 25 jaar vrijwilliger bij De Vrijpionnen! In verschillende rollen, zoals instructeur, wedstrijdleider en penningmeester zet hij zich actief in voor de vereniging en heeft hij heel veel kinderen schaakles gegeven. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen.