Team van Het Bolwerk wint schoolschaakkampioenschap Teylingen 2023

Op woensdagmiddag 8 november vond het 16e schoolschaakkampioenschap plaats, voor kinderen van de basisscholen in Teylingen. Dit toernooi werd georganiseerd door jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen uit Voorhout, in de Spelewey. Net als vorig jaar was het amino groot, maximaal 16 teams (4 kinderen per team) konden mee doen. Deze teams waren afkomstig van de volgende 7 basisscholen: Andreas, Achtbaan Distelweg, Achtbaan Beukenrode, Achtbaan Cluster, Regenboog (allen uit Voorhout), Bolwerk en Sterrenwerk (beide uit Sassenheim). Ieder team speelde in totaal zes rondes, eerst drie voorrondes waarna een poule indeling (A t/m D) werd gemaakt op basis van sterkte voor de laatste drie finalerondes. Voor het winnende team van iedere poule (dus verschillende niveaus) stonden er bekers klaar.

Poule D werd gewonnen door De Schaakjes (Achtbaan Beukenrode). De winnaar in poule C was De Weense Opening (Achtbaan Cluster). Team De Kippen zonder Koppen (Sterrenwerk) ging met de eerste prijs in poule B naar huis. De winnaars van poule A en daarmee ook schoolschaakkampioen van Teylingen 2023 waren Robert Klaver, Jasper Colijn, Jackson Kim en Zoe Gittenberger (team Horseys) van Het Bolwerk. Op de tweede en derde plek in poule A eindigden respectievelijk De Torens (Achtbaan Distelweg) en De Pepernoten (Sterrenwerk). De beste teams uit poule A mogen in maart meedoen aan het schoolschaakkampioenschap van de regio Leiden.

Schoolschaakkampioen Teylingen 2023: Robert, Jasper, Jackson en Zoe (Het Bolwerk)