Verslag Nieuwjaarstoernooi De Vrijpionnen

Op zondag 14 januari heeft jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen in Voorhout haar traditionele Nieuwjaarstoernooi gehouden. Bijna 30 leden kwamen opdraven in de Spelewey voor een strijd om de bekers. In drie poules werden er zeven rondes (‘Zwitsers’ voor de kenners) gespeeld om uit te maken wie met de eerste prijzen van het nieuwe kalenderjaar naar huis zouden gaan. In poule één waren de prijzen voor Jurre de Glint, Thorsten Bonfrer, Daan Bijsterbosch en Guus Hoogervorst. In poule twee waren er drie spelers met het hoogste en een gelijk aantal punten: Pepijn Zohlandt, Boaz de Glint en Harley Demont. In poule drie gingen Boaz vd Hoeven, Jurre de Mooij en Milan de Winter met de bekers naar huis.

Ook werden er nog drie prijzen uitgereikt aan de winnaars van de eerste cyclus van de interne competitie voor Stap 2 en 3 (september t/m november 2023): Leonardo Castori (Lopercompetitie), Ethan Durkovic (Torencompetitie) en Florentijn Fahner (Koningscompetitie).

Het Nieuwjaarstoernooi is één van de drie interne toernooien die De Vrijpionnen organiseren. Binnenkort wacht echter al weer het open toernooi van de Vrijpionnen. Deze ‘Grand Prix van Voorhout’, waarvoor de Vrijpionnen vanwege het grote aantal deelnemers uit het hele land moet uitwijken naar de aula van het Teylingen college, zal onder auspiciën van de Leidese Schaakbond  plaatsvinden op zaterdag 17 februari.

Marcel Brinkhof