Mooie uitslagen voor Milan en Leonardo bij PK-C en PK-E

30 januari 2024 – Milan (Vrijpionnen, Stap 4) heeft op 21 en 27 januari mee gedaan aan het Persoonlijk Kampioenschap C-jeugd (t/m 14 jaar) van de Leidse Schaakbond. In totaal waren er 10 deelnemers, met behoorlijk uiteenlopende ratings. Verdeeld over de twee dagen werden 6 ronden gespeeld, met speeltempo van 70 minuten pppp + 10 seconden per zet. De nummer een plaatste zich voor het NK C-jeugd. Milan werd uiteindelijke knap (gedeeld) 4e met 3 uit 6 en werd gezien als een van de verrassingen van het toernooi. Lees meer op de LeiSB website (klik hier) en LSG website (klik hier).

Leonardo (Vrijpionnen, Stap 2) speelde op 27 januari in de B-groep van het Persoonlijk Kampioenschap E-jeugd (t/m 10 jaar) van de Leidse Schaakbond. Vanwege de vele aanmeldingen werd er gespeeld in 3 poules: A poule met 12 deelnemers (noteren verplicht, top-4 naar NK E-jeugd), B poule met 12 deelnemers en een poule voor 4 meisjes (1 NK plek). Er werden 8 ronden gespeeld, met speeltempo 20 minuten pppp + 10 seconden per zet. Leonardo behaalde uiteindelijk 6.0 punten en eindigde daarmee heel mooi op de 2e plaats van de B-groep en ging met een mooie beker naar huis. Lees meer op de LeiSB website (klik hier) en LSG website (klik hier).