Nieuws

Resultaten Vrijpionnen bij Grand Prix AAS

Nieuws
14 april 2024 - Gisteren was al weer de zesde Grand Prix van de Leidse Schaakbond van dit seizoen, dit keer georganiseerd door de Alternatieve Aalsmeerse Schaakclub (AAS). Er deden (slechts) vier Vrijpionnen mee aan het toernooi in Kudelstaart, hierbij de uitslagen: Milan de Winter: 4e in groep 4 (3.5 punt uit 7) Pepijn Zohlandt: 4e in groep 7 (4.0 punt) Leonardo Castori: 6e in groep 9 (2.5 punt) Arian Sukevicius: 7e in groep 10 (2.5 punt) De volledige uitslag is terug te vinden op de website van de Leidse Schaakbond (klik hier). De volgende Grand Prix is op zaterdag 25 mei bij OEW (Leiden).
Read More

Verslag Voorjaarstoernooi Vrijpionnen

Nieuws
13 april 2024 - Op zondagmiddag 7 april vond het jaarlijkse Voorjaarstoernooi plaats van de Vrijpionnen. Net als vorig jaar deden er ook enkele jeugdleden van De Zwarte Pion uit Lisse en van SV Daniel Notenboom uit Noorwijk mee. In totaal speelden er 26 kinderen mee (inclusief 7 van onze wachtlijst), verdeeld over 4 groepen op basis van niveau en leeftijd. Na zes speelronden kon de stand worden opgemaakt en de prijzen worden uitgereikt: Groep 1 - De Krokussen Lars Meijer (De Zwarte Pion) Timon Oosterbaan (Vrijpionnen) Viktor Bonfrer (Vrijpionnen - wachtlijst) Groep 2 - De Narcissen Daan Reitsema (Vrijpionnen) Tijn van Kampen (Vrijpionnen - wachtlijst) Thorsten Bonfrer (Vrijpionnen - wachtlijst) Groep 3 - De Hyacinten Leonardo Castori (Vrijpionnen) Karen Tan (Vrijpionnen) Job Reitsema (Vrijpionnen) Groep 4 - De Tulpen…
Read More

Uitslagen en standen interne competities

Nieuws
04 april 2024 - De uitslagen en tussenstanden van de interne competities die de jeugdleden spelen op de clubavond, staan nu weer volledig bijgewerkt en met wekelijkse updates op onze website: https://vrijpionnen.nl/ --> uitklapmenu onder Competitie. Stap 1: Pionnencompetitie - Deze groep is begin februari met competitie begonnen. Stap 2&3: Deze kinderen zijn begin maart opnieuw ingedeeld op basis van niveau, nu in twee grotere groepen: Torencompetitie en Koningscompetitie. Deze derde cyclus loopt tot het einde van het seizoen. De winnaars van de tweede cyclus waren: Daan Reitsema (Lopercompetitie), Lucas Vermeer (Koningscompetitie) en Jeremy Kralt (Koningscompetitie). Gefeliciteerd, prijsjes volgen binnenkort. Stap 4-6: Topcompetitie, dit is een langlopende competitie over het hele seizoen (september t/m juni) met alle jeugdleden uit deze drie Stappen.
Read More

Uitnodiging Grand Prix AAS Kudelstaart 13 april

Nieuws
19 maart 2024 - In de bijlage (klik hier) ontvangen jullie de uitnodiging voor het zesde Grand Prix toernooi van dit seizoen, op zaterdagmiddag 13 april 2024 in Kudelstaart. Aanmelden kan direct via het genoemde emailadres van de Leidse Schaakbond (grandprix@leisb.nl). Advies om je snel in te schrijven, het maximum aantal deelnemers is beperkt en waarschijnlijk snel bereikt.
Read More

Grand Prix LSG: 4 van de 6 Vrijpionnen in de prijzen

Nieuws
Op 16 maart 2024 werd het 5e Grand Prix toernooi van de Leidse Schaakbond van dit seizoen georganiseerd, door het Leids Schaakgenootschap (LSG). Zes Vrijpionnen deden mee aan dit schaaktoernooi, hierbij de uitslagen: Milan: 2e plaats in groep 5, met 5.5 punt (uit 7) Karel: 4e plaats in groep 8, met 4.0 punt Thomas T.: 5e plaats in groep 10, met 2.5 punt Leonardo: 3e plaats in groep 12, met 4.0 punt Arian: 1e plaats in groep 13, met 5.5 punt Timon: 2e plaats in groep 17, met 5.5 punt De volledige uitslag is terug te vinden op de website van de Leidse Schaakbond (klik hier). De volgende Grand Prix is op 13 april in Kudelstaart (bij AAS).
Read More

Uitnodiging: Voorjaarstoernooi Vrijpionnen 7 april

Nieuws
Beste Vrijpionnen, Jullie zijn allen van harte welkom bij ons Voorjaarstoernooi op zondag 7 april! Tijd: 13.00 - 17.00 uur Lokatie: Spelewey, Voorhout Deelname is gratis voor eigen leden, voor drinken en een versnapering wordt gezorgd. Aanmelden aub via onze website: Aanmelden toernooi – De Vrijpionnen Het Voorjaarstoernooi is voor jeugdleden van De Vrijpionnen en kinderen die op onze wachtlijst staan (en al een potje kunnen schaken). Net als vorig jaar hebben we ook de jeugdleden van De Zwarte Pion (uit Lisse) en van SV Daniel Notenboom (Noordwijk) uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi. Namens het bestuur, Pieter de Koning Secretaris Jeugdschaakverengiging De Vrijpionnen - Voorhout
Read More

15 Vrijpionnen geslaagd voor Stappendiploma’s

Nieuws
04 maart 2024 - Afgelopen maand zijn er 15 Vrijpionnen geslaagd voor hun schaakdiploma op een tussentijds examen-moment: Stap 1: Sam Fransen, Hugo Tan, Daan Bijsterbosch, Jurre de Glint, Timon Oosterbaan, Arian Sukevicius, Matthijs van Egmond, Niels van der Horst, Jeremy Kralt, Ethan Durkovic, Jori Holterman. Stap 2: Florentijn Fahner, Jeremy Kralt, Lennard Horst Stap 3: Max van Dorsser Namens alle instructeurs van harte gefeliciteerd! Op 27 juni is de volgende examenavond.
Read More

Uitnodiging Grand Prix LSG – 16 maart 2024

Nieuws
03 maart 2024 - In de bijlage (klik hier) ontvangen jullie de uitnodiging voor het vijfde Grand Prix toernooi van dit seizoen, op zaterdagmiddag 16 maart 2024 in Leiden. Aanmelden kan direct via het genoemde emailadres van de Leidse Schaakbond (grandprix@leisb.nl). Advies om je snel in te schrijven, voordat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Inmiddels is er ook een datum geprikt voor de achtste en laatste Grand Prix van dit seizoen: zaterdagmiddag 15 juni in Voorschoten (was eerder nog geen datum voor). Het volledige overzicht staat in de agenda op onze website.
Read More

Externe competitie (Senioren) – verslag 5e ronde

Nieuws
Op 27 februari speelden wij onze 5e competitiewedstrijd voor de Leidse Schaakbond tegen Sassenheim, de koploper in onze competitie en ook de club waar gerenommeerde schakers als Frans Verheijden en Jeff Corbet spelen. Een zeer sterke tegenstander dus, en een 4-4 uitslag is dan ook een heel mooi resultaat! Tijdens deze wedstrijd speelde Jurre de Mooij voor het eerst mee. Voor hem een zware opgave, hij speelde een goede partij maar hij bleek toch niet opgewassen tegen zijn zeer ervaren tegenstander. Na ongeveer 5 kwartier spelen moest Jurre zijn koning omleggen. Jurre, bedankt dat je meedeed en ik denk dat dit een goede ervaring voor je was! Gelukkig werd even later, nog net voor de klok van half tien, de stand weer in evenwicht gebracht door Misha, die zijn tegenstander…
Read More

Verslag Grand Prix Vrijpionnen 2024: jongste winnaar ooit

Nieuws
Op zaterdag 17 februari om 11:30 uur meldde zich de eerste speler voor de Grand Prix van De Vrijpionnen ruimschoots voor de aanvangstijd bij Teylingen College - KTS. De reden: het was een speler woonachtig in Eindhoven! Het was zeker niet de enige speler die van ver buiten de regio er uren reizen voor over had om deel te nemen aan dit open schaakkampioenschap voor jeugdspelers tot 18 jaar. Het geeft aan hoe populair deze oude denksport is en hoeveel faam dit kampioenschap zich verworven heeft. Het blijkt ook aan het aantal aanmeldingen van 160, terwijl de aula van het Teylingen college helaas niet meer dan aan 128 spelers plaats kan bieden. De organisatie van De Vrijpionnen in samenwerking met de Leidse Schaakbond was dan ook weer dik in orde.…
Read More